Jom Join Hands-free Bubble Tea Challenge

 

Minuman bubble-tea sekarang tengah menjadi satu trend yang Hot di Malaysia. Mana taknya, nama Bubble-tea telah melalui banyak penjenamaan inovasi nama antaranya dipanggil pearl, boba, mutiara (seriously)?? Haha.. Lihat sahaja jenama2 yang tumbuh bagai cendawan sehingga ada yang melalui kontroversi “halal” yang bukan menjatuhkan, malah menaikkan lagi jenama tersebut ada la. Tak faham betul aku dengan trend ni.

 

Tu belum termasuk kadar kalorinya untuk satu cup. Tgk je la kat gambar atas tu. Tp ye la, nanti ada org kata “bukannya aku minum hari2, so apa ada hal?”. Tapi aku taknak ulas bab2 kat atas tu. 

Berbalik pada hands-free ni, yang aku nak citer adalah minum bubble tea tanpa perlu pegang cawan plastik tu.  Dan ini memang menjadi satu kekaguman untuk aku bila ada geng2 di Internet yang membuat cabaran “Hands-free Bubble Tea Challenge” ni. Aku tidak berapa pasti samada ianya satu cabaran yang telah popular di Malaysia atau tidak, namun aku lihat ianya telah menjadi trend di negara luar seperti di Jepun. Dan yang menariknya, ianya lebih mudah dilakukan oleh wanita berbanding lelaki.

Macam mana nak buat?

Ini adalah cabaran yang aku rasa perlu diambil perhatian. Tau kenapa? Kerana mereka memerlukan skill yang tertentu dan bentuk badan yang tertentu. LOL

Memandangkan minuman ini telah menjadi minum yang Insta-worthy (lihat sahaja mana – mana gambar dalam Insta), seorang pemilik gambar2 illustrasi manga yang bernama Kiseki Himura telah menghasilkan lukisan seorang gadis minum bubble-tea tanpa perlu memegang cawan plastik. (lihat gambar). Sebaik sahaja gambar itu berada di Internet, ianya menjadi viral dan ramai yang ingin cuma melakukannya. (and so it seems.. haha).

bubble tea challenge

Amacam, cun tak gambar tu? Untuk info, Kiseki Himura adalah seorang pelukis Manga yang sering berkongsi illustrasi lukisan “blue monochrome”nya di platform twitter atas nama Tawawa On Monday bagi tujuan memberi motivasi diri orang ramai untuk bekerja di hari Isnin. *LOL* Beliau telah upload beratus illustrasi di twitter.

Jadi, bagaimana untuk melakukannya didunia realiti ini? Lihat sahaja klip kat bawah ni dan kita tau bagaimana ianya dilakukan. Senang bukan? *wink* Kalau kau lelaki, cuba la buat. Hahaha. Sebab itu cabaran ini sedang popular di Jepun.

Namun begitu, bukan semua wanita diluar dapat melakukannya dengan baik kerana mereka memerlukan aset2 yang tertentu (if you know what i mean). Dan nampaknya, ini sebenarnya cara yang yang secara tak langsung (kononnya) untuk menonjolkan aset2 mereka tu. Sukahati doranglah.. Malas nak amik port pun.

bubble tea challenge

 

Hands-free Bubble Tea Challenge for men

Tetapi, kalau dilihat dari sudut yang berbeza, lelaki juga boleh melakukannya jugak.. Kalau tak guna dada, boleh jugak guna perut!!

bubble tea challenge

Selamat mencuba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *