Rahsia Menjual Barang Dari China Di Platform Shopee Malaysia

Shopee adalah satu platform yang sudah terkenal di Malaysia. Di awal kemunculannya pada tahun 2015 dahulu, aku telah dapat join Free Shipping program mereka pada ketika itu yang memang 100% free shipping. Tp kini, free shipping tu bersyarat dan terpilih sahaja, dah menjual barang dari china. Heee. (sedih sebab aku yang dah join lama ni pun masih tak berjaya macam org2 lain yang jual dalam shopee).. huhu… enuf said.

Ok, berbalik pada cerita jual barang China ni, sebenarnya ramai yang dah mula menjual barang2 dari negara tu. Bayangkan, apa sahaja barang yang kita jumpa di Internet, kita boleh jumpa di website China tu. Tak kisahlah samada dari brand yang sama, atau jenis barang yang sama, samada Original atau pun Ori-China (sebutan oricina seakan2 original). HEEE.

Khabarnya ada satu website rahsia (Rahsia la sangat!) yang menjadi lubuk penjual2 yang menjual di platform seperti Shopee, Lazada, 11Street, Mudah.my, social media, group whatsapp, telegram, blog2, webstore dan bermacam2 lagi la di luar sana. Hampir semua barang2 itu datangnya dari China. I did say “hampir semua”.

So APA RAHSIANYA?? apa nama website yang dimaksudkan tu?
Continue reading “Rahsia Menjual Barang Dari China Di Platform Shopee Malaysia”

Posted on