Penapis Air LG Puricare Tankless Dengan Fungsi Canggih

Memang aku tidak pernah terlintas dihati untuk mendapatkan penapis air sebelum ini kerana aku beranggapan ianya adalah seperti satu bebanan kerana akan terikat untuk membayar pada setiap bulan. Tetapi, akhirnya aku telah “terperangkap” untuk memasang penapis air ini. Yang peliknya, aku tidak merasa sedih atau risau, tetapi rasa gembira kerana penapis air yang aku dapat ini bukan sahaja canggih, malah bayaran bulanannya juga memang tak diduga. Yes!! Tak payah cerita panjang, mari aku cerita apakah jenis penapis air yang aku telah dapatkan ni. Tak lain tak bukan LG Puricare Tankless Water Purifier.

 

LG Puricare Tankless Water Purifier ini adalah keluaran LG Electronics Malaysia yang mempunyai teknologi terkini dari Korea Selatan. Dan dengan pelancaran LG Puricare Tankless Water Purifier ini dalam bulan 7 yang lalu,  matlamat utama mereka adalah untuk memberikan servis bagi mendapatkan air yang bersih yang dapat melindungi kesihatan pengguna dan keluarga rakyat Malaysia. Cuba tonton video Buletin Utama TV3 dibawah

BEKALAN AIR BERSIH TERUS DARI PAIP RUMAH (TANPA TANGKI)

Kenapa TANKLESS (Tanpa Tangki)? Continue reading “Penapis Air LG Puricare Tankless Dengan Fungsi Canggih”

Nak Delivery Jimat? Guna DELYVA, 2kg hanya RM6.70

Mencari courier atau delivery service pada harga yg berpatutan adalah sesuatu yg agak mencabar  bagi online seller. Namun ianya menjadi lebih mudah bagi mereka yang kenal dan pernah guna Delyva.

Seller semestinya tahu, harga courier/delivery memainkan peranan dalam penentuan jumlah harga sesuatu barang. Kita perlu masukkan kos2 yg terlibat didalam harga barang dan jika kos courier ni agak tinggi, ia akan membantutkan niat pembeli. Yg menjadi dalam dilema juga adalah penjual; letak harga rendah takut untung terlalu minima, manakala campur dengan harga courier takut harga terlalu tak munasabah. 

Pembeli kadang2 ada yg tidak faham, penentuan harga courier ni jika bukan kerana berat, kita perlu juga melihat saiz barang tersebut. Dan adakalanya saiz yg besar walaupun tidak sampai sekilo akan membuatkan hrga courier melambung. Sebab?  Kerana pengiraan KG/m yg membuatkan ianya menjadi agak mahal.

Kadang2 ada pelbagai cara untuk “mencantikkan” harga barang tanpa memberi ruang untuk pelanggan risau pasal jumlah harga yg perlu dibayar (harga barang + harga courier).

Caranya ramai yg tahu:-

      1. Masukkan sekali kos pos didalam harga barang, dan offer kepada pelanggan “Free Postage”. Biasa buat?
      2. Combine barang2 yg hendak di beli utk kurangkan postage. Contohnya beli 1 barang XXX dan postage RM8.00 1kg.  Tp beli dua, Free postage. Biasa buat?
      3. Kadang2 customer hanya nak beli 1, tapi tannak courier. Kita pun serba salah, so kita cuba bg option harga2 courier service. Biasa buat?
      4. Dan byk lagi la cara2 kita tarik pelanggan dgn memberi pakej harga courier..

Pernah Guna Delyva.com?

delyva

Continue reading “Nak Delivery Jimat? Guna DELYVA, 2kg hanya RM6.70”

KEJATUHAN UTUSAN. POLITIK ATAU SALAH TADBIR?

Kecoh bila Utusan Malaysia mengalami masalah kewangan sampai tidak mampu untuk membayar gaji pekerja. Tu belum lagi bila berbondong – bonding netizen memberi komen negative dalam SocMed ni yang terus tuding jari ianya berpunca dari parti politik di Malaysia. Rileks dulu. Sebelum kita join sama jadi makcik pakcik bawang, korang kena fahamkan dulu isu disebalik kejatuhan tu. Ada cerita lain.

Continue reading “KEJATUHAN UTUSAN. POLITIK ATAU SALAH TADBIR?”

Langkah – langkah beli item Copy Ori 1:1 dari China secara online

Kali ni aku nak citer sikit antara kita beli barang copy ori dari China ni. Almaklumlah, barang copy ni ada gred2 yg tertentu dari copy gred rendah hingga ke copy gred baik (near to original).

Untuk barang yg copy gred rendah ni, kita boleh nampak ianya tidak seperti ori. Malah, dari segi kekemasan juga kita boleh tau jika ianya copy gred rendah. Manakala, untuk copy yg gred baik ni, finishing item itu adalah kemas hingga org2 biasa macam kita pun tak dapat nak bezakan samada itu bukan ori. Padahal mmg bukan ori pun. Huhu..

Aku taknak citer lebih2 kerana ada yg pakar dalam bab2 copy ori ni lebih2 lagi pemborong2  otai. Cuma apa yg aku nak cerita ni, kita boleh beli item copy ori ni secara online dari China kalau kita tak mampu nak pergi ke China.

Cuma kali ni berbeza sebab barang copy ori ni biasanya tiada di Taobao dan 1688 atas sebab2 copyright. Kalau ada pun di Taobao, ianya tak akan lepas pun untuk di hantar ke Malaysia.

Aku akan ceritakan antara cara yg boleh kita lakukan. Tapi sebelum aku teruskan, cara ni agak moderate to advance, jadi jika korang tidak tau cara2 membeli di taobao, korang pasti akan agak lost kerana aku akan skip beberapa perkara basic. Nak belajar setup Taobao, down EBOOK bawah ni. FREE OF CHARGE.

>>CARA-MENDAFTAR-TAOBAO by Ezuddin<<

 

Kalau korang tiada forwarder atau shipping agent juga, korang mungkin tidak boleh guna cara ini sebab barang copy ini barang sensitif. Perlu ada agen forwarder untuk deal dengan kastam nanti.

Jum kita mulakan.

Teknik mencari website dan gambar Copy Ori.

Continue reading “Langkah – langkah beli item Copy Ori 1:1 dari China secara online”

Panduan A to Z Borong di China dan Jual Di Shopee

MYWAU FLIX MAX COMBO TAOBAO 1688 & SHOPEE


✔PANDUAN LENGKAP  BORONG CHINA from A to Z

✔Pendedahan CARA MUDAH BUAT DUIT dan BISNES

✔CARA CARI SUMBER yang MURAH di Taobao dan 1688

✔TEKNIK jual di SHOPEE

✔TEKNIK buat consolidation shipment dari China ke Malaysia

Perkara2 kat atas tu adalah antara rahsia2 yang ramai tercari2… Termasuklah anda dan saya. Untuk lebih penjelasan, maka andalah insan yg bertuah sebab terbaca posting ni. Baca dan hadamkan dulu apa yg saya ingin kongsikan ni. Peluang keemasan bagi anda tau.

Sudah pastinya anda antara yang agak lama tercari2 Lubuk Hebat Buat Duit Guna Panduan Lengkap Dari A-Z ye tak??

Meh saya story sikit pasal Lubuk Hebat Dari China ini yang ramai berjaya buat duit ni!!  Semestinya ianya adalah kegilaan penjual2 tak kira yg muda atau tua, lelaki atau wanita mahupun budak2 U yg baru abis blaja atau baru bermula nak hidup.(**kejayaan bergantung kepada usaha setiap individu)

Jum lihat mereka yg telah import dari China (Klik GAMBAR)

Testimoni 1

Image 1 of 8

Anda bukan sahaja diajar kemahiran MEMBELI DARI CHINA..

Tapi DIDEDAHKAN CARA MENJUAL di Shopee!!!!

Oleh Sifu – Sifu MyWau!!! AWESOME KAN!!?

PANDUAN APA DALAM MYWAU FLIX MAX COMBO TAOBAO 1688 & SHOPEE ?

Continue reading “Panduan A to Z Borong di China dan Jual Di Shopee”