Panduan A to Z Borong di China dan Jual Di Shopee

MYWAU FLIX MAX COMBO TAOBAO 1688 & SHOPEE


✔PANDUAN LENGKAP  BORONG CHINA from A to Z

✔Pendedahan CARA MUDAH BUAT DUIT dan BISNES

✔CARA CARI SUMBER yang MURAH di Taobao dan 1688

✔TEKNIK jual di SHOPEE

✔TEKNIK buat consolidation shipment dari China ke Malaysia

Perkara2 kat atas tu adalah antara rahsia2 yang ramai tercari2… Termasuklah anda dan saya. Untuk lebih penjelasan, maka andalah insan yg bertuah sebab terbaca posting ni. Baca dan hadamkan dulu apa yg saya ingin kongsikan ni. Peluang keemasan bagi anda tau.

Sudah pastinya anda antara yang agak lama tercari2 Lubuk Hebat Buat Duit Guna Panduan Lengkap Dari A-Z ye tak??

Meh saya story sikit pasal Lubuk Hebat Dari China ini yang ramai berjaya buat duit ni!!  Semestinya ianya adalah kegilaan penjual2 tak kira yg muda atau tua, lelaki atau wanita mahupun budak2 U yg baru abis blaja atau baru bermula nak hidup.(**kejayaan bergantung kepada usaha setiap individu)

Jum lihat mereka yg telah import dari China (Klik GAMBAR)

Testimoni 1

Image 1 of 8

Anda bukan sahaja diajar kemahiran MEMBELI DARI CHINA..

Tapi DIDEDAHKAN CARA MENJUAL di Shopee!!!!

Oleh Sifu – Sifu MyWau!!! AWESOME KAN!!?

PANDUAN APA DALAM MYWAU FLIX MAX COMBO TAOBAO 1688 & SHOPEE ?

Continue reading “Panduan A to Z Borong di China dan Jual Di Shopee”

Osaka Destinasi Percutian Musim Sejuk


Osaka adalah tempat yang menarik untuk dilawati selain Tokyo kerana ia merupakan bandar kedua (atau ketiga) terbesar di Jepun. Yang pertama pula ialah, tak lain dan bukan, Tokyo. Di samping itu, Osaka adalah punca kuasa ekonomi di wilayah Nara untuk berabad lamanya dan kerana itulah , ianya memjadi antara bandar yang terbesar di sana. 

Osaka atau Tokyo? 

Osaka

Apa yang menarik ya?Memandangkan Osaka adalah antara bandar yang terbesar, jadi dari segala aspek, ia juga adalah jiwa bagi negara Matahari terbit itu. Sementara Tokyo adalah kota yang telah digilap sebagai kota yg besar dan ternama, oh ya dan juga mahal, Osaka pula sebaliknya. Ia adalah tempat yang bagus untuk kita merasai bandar Jepun yang besar dan moden dalam semua aspek; tempat yang mempunyai ramai manusia dari Tokyo, dan mempunyai barang2 yg lebih murah. Pendekata, tempat yang moden dan agak murah.

Bandar ini juga semuanya adalah tentang makanan yang hebat dan  tempat membeli-belah (terutama tempat murah). Apa yang lebih menarik lagi, tempat ini terkenal dengan rakyat yang mesra dan mudah didekati oleh pengunjung asing. Malah, mungkin lebih mudah untuk bersukaria di sana dari mana-mana bandar lain di Jepun. Oleh itu, jika datang ke Jepun, jangan lupa untuk menghabiskan masa di Osaka. Ia sentiasa penuh dengan kejutan!

Berapa Lama Perlu Berada Di Sana?

Bolehkah kita berada di situ begitu lama yang kita mahu (I wish… Heee). Tetapi jika kita mempunyai jadual yang agak terhad berdasarkan bajet yang ada, kita boleh skip Tokyo dan menghabiskan masa dalam 1 atau 2 hari di Osaka dan selebihnya dapat melawat tempat lain seperti Kyoto, Kobe atau / dan Nara. Itu adalah itenarary yang paling sesuai untuk lawatan ke Osaka.

Beza Osaka dan Tokyo

Continue reading “Osaka Destinasi Percutian Musim Sejuk”

Cara membuat Consolidation Shipment di Taobao (Sesuai Untuk Tempahan Secara Preorder Shopee)

Konsep Penyatuan Penghantaran (Consolidation Shipment)

Taobao sememangnya syurga stock untuk peniaga2 kecilan atau bagi mereka yang membuat bisnes preorder ni. Namun begitu, untuk membuat preorder, kadang2 kos untuk “Direct Shipping” ni pun adalah tidak berbaloi. Mungkin kerana Taobao menetapkan harga berdasarkan info / item description yang ditulis oleh seller dalam webstore mereka. Adalah lebih baik jika memilih option consolidation shipping (penyatuan penghantaran) jika kita membeli item dari seller2 yang berbeza.

consolidation shipment

Untuk lebih mudah memahaminya, kita beli item dari pelbagai seller yang berbeza dan kemudia kita hantar di satu Gudang pengumpulan barang yang ditetapkan sebelum kita membuat arahan untuk menghantar ke satu alamat (alamat kita). Sesuai jika kita menerima pesanan preorder lebih dari satu di Shopee dan kita order melalui ramai seller di Taobao.

Dengan cara ini, kita dapat meminimakan kos penghantaran sekiranya kita buat direct shipping untuk setiap satu barang. Kos ini dapat diminimakan apabila semua barang yang ditempah tadi dimasukkan ke dalam satu kotak (lihat contoh) atau kesemua item2 tu di set untuk satu penghantaran sahaja.

consolidation shipment

Bagaimana untuk membuat Consolidation Shipment di TAOBAO?

Continue reading “Cara membuat Consolidation Shipment di Taobao (Sesuai Untuk Tempahan Secara Preorder Shopee)”

Tips memilih knitwear yang sesuai

Pastinya semua wanita diluar sana nak nampak anggun dan menawan untuk keterempilan diri yang lebih yakin. Jesteru, pemilihan pakaian seperti knitwear bagi menyerlahkan bentuk badan seseorang itu perlu dititik beratkan agar kelihatan cantik sekaligus menyerlahkan personaliti si pemakai.

Jika nak diikutkan berkenaan saiz, ianya adalah subjektif kerana ada sahaja mereka yg memilih untuk memakai pakaian yg agak besar bagi yg bersaiz kecil atau memilih yg labuh bagi yg ingin menutup aurat. Ada juga yg memilih body-hugging shirt.

Apa yg menjadi perhatiannya adalah kecantikan baju tu dimata si pemakai. Pilih mana yg rasa cantik. Tu yg penting. Everything else comes later.

 

Jadi jum ikut ni tips untuk memilih Knitwear ni.

Continue reading “Tips memilih knitwear yang sesuai”

Fungsi Forwarder Untuk Beli Barang Dari China

Apa fungsi forwarder sebenarnya?

Bagi mereka yang sering berurusniaga secara internasional pasti akan lebih mahir lebih2 lagi dalam urusan import atau export ni. Tetapi bagi peniaga2 kecil atau pemborong, dan juga pembeli retail seperti kita juga perlu tau apakah yang dimaksudkan dengan forwarder ni. Lebih2 lagi jika ingin mendapatkan barang atau stok dari negara luar seperti China.

Forwarder ni juga dikenali dengan nama lain seperti shipping agent, shipping provider atau forwarding agent. Operasi kiriman barang oleh mereka biasanya melibatkan udara, darat dan laut. Adakalanya ianya menjadi agak komplek (jika bukan rumit) kerana kita sebagai peniaga, perlu mengefisienkan kos2 yang merangkumi kos transport/shipping, insurance, gudang, penghantaran dan macam2 lagi. Tu belum termasuk kos barang2 yang dibeli.

Oleh yang demikian, kita mestilah cari forwarder yang memenuhi beberapa kriteria yang penting juga. Antaranya ialah mempunyai jaminan barang akan terima dengan selamat, harga dan caj pengangkutan / penghantaran yang kompetitif (tak semesti murah tp servis hampeh!!), dapat menjaga barang kita dari rosak yang agak serius, dan mempunyai servis tambah nilai yang lain. Barulah kita sebagai peniaga / pemborong / pembeli dapat memaksimakan kepuasan dan keuntungan kita. It’s a win-win situation juga.

Jadi, boleh aku katakan disini, antara perkara pokok yang aku akan lihat dalam pemilihan forwarder ialah seperti berikut:-

Continue reading “Fungsi Forwarder Untuk Beli Barang Dari China”