Langkah – langkah beli item Copy Ori 1:1 dari China secara online

Kali ni aku nak citer sikit antara kita beli barang copy ori dari China ni. Almaklumlah, barang copy ni ada gred2 yg tertentu dari copy gred rendah hingga ke copy gred baik (near to original).

Untuk barang yg copy gred rendah ni, kita boleh nampak ianya tidak seperti ori. Malah, dari segi kekemasan juga kita boleh tau jika ianya copy gred rendah. Manakala, untuk copy yg gred baik ni, finishing item itu adalah kemas hingga org2 biasa macam kita pun tak dapat nak bezakan samada itu bukan ori. Padahal mmg bukan ori pun. Huhu..

Aku taknak citer lebih2 kerana ada yg pakar dalam bab2 copy ori ni lebih2 lagi pemborong2  otai. Cuma apa yg aku nak cerita ni, kita boleh beli item copy ori ni secara online dari China kalau kita tak mampu nak pergi ke China.

Cuma kali ni berbeza sebab barang copy ori ni biasanya tiada di Taobao dan 1688 atas sebab2 copyright. Kalau ada pun di Taobao, ianya tak akan lepas pun untuk di hantar ke Malaysia.

Aku akan ceritakan antara cara yg boleh kita lakukan. Tapi sebelum aku teruskan, cara ni agak moderate to advance, jadi jika korang tidak tau cara2 membeli di taobao, korang pasti akan agak lost kerana aku akan skip beberapa perkara basic. Nak belajar setup Taobao, down EBOOK bawah ni. FREE OF CHARGE.

>>CARA-MENDAFTAR-TAOBAO by Ezuddin<<

 

Kalau korang tiada forwarder atau shipping agent juga, korang mungkin tidak boleh guna cara ini sebab barang copy ini barang sensitif. Perlu ada agen forwarder untuk deal dengan kastam nanti.

Jum kita mulakan.

Teknik mencari website dan gambar Copy Ori.

Continue reading “Langkah – langkah beli item Copy Ori 1:1 dari China secara online”

Panduan A to Z Borong di China dan Jual Di Shopee

MYWAU FLIX MAX COMBO TAOBAO 1688 & SHOPEE


✔PANDUAN LENGKAP  BORONG CHINA from A to Z

✔Pendedahan CARA MUDAH BUAT DUIT dan BISNES

✔CARA CARI SUMBER yang MURAH di Taobao dan 1688

✔TEKNIK jual di SHOPEE

✔TEKNIK buat consolidation shipment dari China ke Malaysia

Perkara2 kat atas tu adalah antara rahsia2 yang ramai tercari2… Termasuklah anda dan saya. Untuk lebih penjelasan, maka andalah insan yg bertuah sebab terbaca posting ni. Baca dan hadamkan dulu apa yg saya ingin kongsikan ni. Peluang keemasan bagi anda tau.

Sudah pastinya anda antara yang agak lama tercari2 Lubuk Hebat Buat Duit Guna Panduan Lengkap Dari A-Z ye tak??

Meh saya story sikit pasal Lubuk Hebat Dari China ini yang ramai berjaya buat duit ni!!  Semestinya ianya adalah kegilaan penjual2 tak kira yg muda atau tua, lelaki atau wanita mahupun budak2 U yg baru abis blaja atau baru bermula nak hidup.(**kejayaan bergantung kepada usaha setiap individu)

Jum lihat mereka yg telah import dari China (Klik GAMBAR)

Testimoni 1

Image 1 of 8

Anda bukan sahaja diajar kemahiran MEMBELI DARI CHINA..

Tapi DIDEDAHKAN CARA MENJUAL di Shopee!!!!

Oleh Sifu – Sifu MyWau!!! AWESOME KAN!!?

PANDUAN APA DALAM MYWAU FLIX MAX COMBO TAOBAO 1688 & SHOPEE ?

Continue reading “Panduan A to Z Borong di China dan Jual Di Shopee”

Rahsia Jual Barang Dari China Di Shopee Secara Preorder

Shopee adalah satu platform yang sudah terkenal di Malaysia. Di awal kemunculannya pada tahun 2015 dahulu, aku telah dapat join Free Shipping program mereka pada ketika itu yang memang 100% free shipping. Tp kini, free shipping tu bersyarat dan terpilih sahaja, dah menjual barang dari china. Heee. (sedih sebab aku yang dah join lama ni pun masih tak berjaya macam org2 lain yang jual dalam shopee).. huhu… So aku bertukar secara Preorder. Nak tau rahsia preoder di Shopee?

Ok, berbalik pada cerita jual barang China ni, sebenarnya ramai yang dah mula menjual barang2 dari negara tu. Bayangkan, apa sahaja barang yang kita jumpa di Internet, kita boleh jumpa di website China tu. Tak kisahlah samada dari brand yang sama, atau jenis barang yang sama, samada Original atau pun Ori-China (sebutan oricina seakan2 original). HEEE.

Khabarnya ada satu website rahsia (Rahsia la sangat!) yang menjadi lubuk penjual2 yang menjual di platform seperti Shopee, Lazada, 11Street, Mudah.my, social media, group whatsapp, telegram, blog2, webstore dan bermacam2 lagi la di luar sana. Hampir semua barang2 itu datangnya dari China. I did say “hampir semua”.

Dan bagi aku yg menjual secara Preorder ni, ianya sangat2 membantu!!

APA RAHSIANYA? Apa nama website yang dimaksudkan tu?

Continue reading “Rahsia Jual Barang Dari China Di Shopee Secara Preorder”