Langkah – langkah beli item Copy Ori 1:1 dari China secara online

Kali ni aku nak citer sikit antara kita beli barang copy ori dari China ni. Almaklumlah, barang copy ni ada gred2 yg tertentu dari copy gred rendah hingga ke copy gred baik (near to original).

Untuk barang yg copy gred rendah ni, kita boleh nampak ianya tidak seperti ori. Malah, dari segi kekemasan juga kita boleh tau jika ianya copy gred rendah. Manakala, untuk copy yg gred baik ni, finishing item itu adalah kemas hingga org2 biasa macam kita pun tak dapat nak bezakan samada itu bukan ori. Padahal mmg bukan ori pun. Huhu..

Aku taknak citer lebih2 kerana ada yg pakar dalam bab2 copy ori ni lebih2 lagi pemborong2  otai. Cuma apa yg aku nak cerita ni, kita boleh beli item copy ori ni secara online dari China kalau kita tak mampu nak pergi ke China.

Cuma kali ni berbeza sebab barang copy ori ni biasanya tiada di Taobao dan 1688 atas sebab2 copyright. Kalau ada pun di Taobao, ianya tak akan lepas pun untuk di hantar ke Malaysia.

Aku akan ceritakan antara cara yg boleh kita lakukan. Tapi sebelum aku teruskan, cara ni agak moderate to advance, jadi jika korang tidak tau cara2 membeli di taobao, korang pasti akan agak lost kerana aku akan skip beberapa perkara basic. Nak belajar setup Taobao, down EBOOK bawah ni. FREE OF CHARGE.

>>CARA-MENDAFTAR-TAOBAO by Ezuddin<<

 

Kalau korang tiada forwarder atau shipping agent juga, korang mungkin tidak boleh guna cara ini sebab barang copy ini barang sensitif. Perlu ada agen forwarder untuk deal dengan kastam nanti.

Jum kita mulakan.

Teknik mencari website dan gambar Copy Ori.

Continue reading “Langkah – langkah beli item Copy Ori 1:1 dari China secara online”