Jom Join Hands-free Bubble Tea Challenge

 

Minuman bubble-tea sekarang tengah menjadi satu trend yang Hot di Malaysia. Mana taknya, nama Bubble-tea telah melalui banyak penjenamaan inovasi nama antaranya dipanggil pearl, boba, mutiara (seriously)?? Haha.. Lihat sahaja jenama2 yang tumbuh bagai cendawan sehingga ada yang melalui kontroversi “halal” yang bukan menjatuhkan, malah menaikkan lagi jenama tersebut ada la. Tak faham betul aku dengan trend ni.

 

Tu belum termasuk kadar kalorinya untuk satu cup. Tgk je la kat gambar atas tu. Tp ye la, nanti ada org kata “bukannya aku minum hari2, so apa ada hal?”. Tapi aku taknak ulas bab2 kat atas tu. 

Berbalik pada hands-free ni, yang aku nak citer adalah minum bubble tea tanpa perlu pegang cawan plastik tu.  Dan ini memang menjadi satu kekaguman untuk aku bila ada geng2 di Internet yang membuat cabaran “Hands-free Bubble Tea Challenge” ni. Aku tidak berapa pasti samada ianya satu cabaran yang telah popular di Malaysia atau tidak, namun aku lihat ianya telah menjadi trend di negara luar seperti di Jepun. Dan yang menariknya, ianya lebih mudah dilakukan oleh wanita berbanding lelaki.

Macam mana nak buat?

Ini adalah cabaran yang aku rasa perlu diambil perhatian. Tau kenapa? Kerana mereka memerlukan skill yang tertentu dan bentuk badan yang tertentu. LOL Continue reading “Jom Join Hands-free Bubble Tea Challenge”

Spoiler! Kenapa Korang WAJIB Tengok Spider-man Far From Home?

Dah tengok Avengers: Endgame?

Rugi tak tengok sebab movie tu telah menyimpulkan satu penamat untuk semua movie Marvel sejak lebih kurang 10 tahun yang lalu. Pendek kata, untuk menjatuhkan saudara Thanos tu sampai beberapa watak utama mati. Tu belum cerita lagi watak Captain America yang balik ke tahun asalnya dan telah jadi tua. Ramai watak yang semakin matang dan berkembang seperti Spider-man, dan ada watak yang telah menemui jalan pengakhiran.

Namun begitu, Endgame bukan la satu pengakhirannya. Sudah pasti Marvel Cinematic Universe mempunyai pelan jangka panjang untuk memasti terdapat banyak lagi filem2 dan watak2 superhero akan diketengahkan. Dan yang paling utama untuk “pengakhiran” Infiniti Saga ni adalah melalui filem Spider-Man : Far From Home, sebuah filem yang mungkin dapat mengubah landskap Universe Marvel Cinematic untuk selama-lamanya.

spider-man

Kenapa Spider-Man : Far From home?

Continue reading “Spoiler! Kenapa Korang WAJIB Tengok Spider-man Far From Home?”

Dah Banyak Kali Tido Kat Moty Hotel. Sekali Kena Kacau.. Hamik Kau!!

Baru2 ni aku tgk viral org citer pasal Moty Hotel Melaka. Sebenarnya, aku mmg suka duduk kat moty hotel tu. Rasanya dah banyak kali kitorang (aku, wife dan anak) duduk kat Moty Hotel tu. Ye la, seperti yang di viralkan tu, mmg bilik tu macam 4 atau 5 bintang habaq hang. Pada harga yang tak la mahal sgt pun, kita dah boleh dapat bilik yang macam tu. Tak caya? Tgk gambar screenshot aku booking dah banyak kali melalui Booking.com . hee


Booking.com

Continue reading “Dah Banyak Kali Tido Kat Moty Hotel. Sekali Kena Kacau.. Hamik Kau!!”

Batman v Superman : Man v God : Night v Day

I’m gonna destroy him” – Batman

What would Batman, a mortal being, could do when there living around us, an alien that could literally wipeout our very existence, us, the human race! Is there anybody amongst us who would stand up and fight the mighty power god-like superhuman? What would it take to battle man of steel mano a mano? Million dollar tech and suit? Agility? Super ability? Intellect? Or the very substance, kryptonite, that could weaken or might kill the alien that we cheer “superhero”?
Batman

How could a Man v “God”?

Continue reading “Batman v Superman : Man v God : Night v Day”

Siapa suruh Tarzan mandi tanggal cawat

Aku ada satu cerita.. Pada masa dulu, sang Tarzan sebagai ketua rimba telah mengeluarkan satu pekeliling yang menyatakan bahawa semua haiwan – haiwan dikehendaki menghadiri satu perjumpaan khas yang akan diadakan setiap akhir bulan. Antara acara rutin yang akan diadakan adalah acara mandi air terjun beramai – ramai. Seperti yang diarahkan pada akhir bulan, semua haiwan – haiwan di hutan berkumpul di hadapan air terjun. Harimau, orang utan, kambing, lintah, ulat gonggok, waima babi hutan berbulu lebat sekalipun semuanya hadir.

Kemudian, Tarzan dengan riang rianya mengajak semua haiwan terjun ke dalam air terjun yang nyaman dan aman permai, dan mandi beramai – ramai . Tarzan, menjadi orang yang terakhir yang masih belum berada didalam air terjun dengan pantas membuka cawatnya lalu terjun ke dalam air. Semua haiwan dan sang Tarzan mandi dengan riang ria bersama, berenang bersama, berkuak lentang bersama, menyelam bersama hatta segalanya bersama – sama. Continue reading “Siapa suruh Tarzan mandi tanggal cawat”