Mesin Basuh Pengering LG Dengan 6 Fungsi Moden

Pernah dengar ttg Mesin Basuh Pengering LG Electronics? Tp sebelum tu, ramai diantara kita yang suka bebenar basuh baju lebih2 lagi bila musim perayaan kat Malaysia ni. Mana taknya, semua anak beranak datang bertandang kat umah dan konfem banyak baju yang hendak di basuh. Yang paling membuatkan mak2 n mummy ni terkesan ialah masa nak jemur. Banyaknya nak jemur! Ampaian plak limited! Jemur pagi, petang baru kering! Tu belum kira masa abis untuk lipat baju lagi kan? Itu adalah satu senario yang biasa mak2 ni hadapi.

Tu belum cerita lagi, kehidupan seharian mak2 n daddy2 kat rumah yang bekerja. Bila masanya nak basuh baju? Konfem la setiap weekend. Kumpul baju dan basuh, pastu sama kes macam kat atas tadi. Masalah tempat, masa menunggu, dan tenaga pun hado.

Biasa dengar Pengering Baju? Haa. Kalau biasa dengar, korang mesti ambil tahu tentang mesin basuh pengering LG ini. 2 in 1 tau.

Mesin Basuh Pengering LG

Continue reading “Mesin Basuh Pengering LG Dengan 6 Fungsi Moden”

Peti Sejuk LG Instaview Canggih, Knock Twice See Inside

Korang pernah tak buka peti sejuk secara spontan untuk tgk apa ada kat dalam? Pernah kan..

Korang pernah nampak tak tiba2 anak korang pun bukak pintu peti sejuk untuk tgk apa kat dalam tu? Hahaha..

kadang2 ni memang tabiat kita suka bebenau buka pintu peti sejuk untuk tgk apa yang ada kat dalam tu, padahal kita belum pun lagi stock up barang2 makanan dalam tu.

Kini aku nak cerita kat korang tentang peti sejuk yang canggih keluaran LG. ala, korang bukan tak tau LG ni satu syarikat antarabangsa yang banyak mengeluarkan produk2 yang canggih lain dari yang lain. Tak perlu la aku nak mention satu2 produk mereka.

Cuma kali ni aku nak cerita secara ringkas produk terbaru mereka, Peti Sejuk Instaview LG Knock Twice See Inside. Tp sebelum tu, sebelum aku cerita lebih lanjut, apa kata korang tgk dulu video Peti Sejuk LG kat bawah ni. Korang pasti teruja. hee

 

Continue reading “Peti Sejuk LG Instaview Canggih, Knock Twice See Inside”

Ketahui 4 Kelebihan Penapis Udara LG Puricare 360°

 

Untuk dapatkan udara yang benar – benar segar adalah sesuatu yang agak sukar untuk kita kecapi pada masa sekarang. Lebih – lebih bagi mereka yang tinggal di kawasan bandar atau yang berdekatan kawasan perindustrian, memang sesuatu yang agak “mustahil” bagi kita. Kalau tiada bau asap, ada pulah habuk – habuk kecil yang berterbangan. Bukan setakat luar rumah, malah sehingga ke dalam rumah. 

Masa tu lah kita tengok perabut2, TV dan lantai penuh dengan habuk. Padahal mak2 ni dah selalu mop, selalu sapu lantai dan selalui lap perabot & TV tu. Tu belum cerita lagi bila rumah ada anak2 kecik atau baby, kebarangkalian masa tu terkena asma, batuk2 atau selsema tu mmg ada. Lebih2 bagi mereka yang bagi anak tu bermain diatas lantai. (dah tu nak bagi main kat mana lagi pulak, kan? ) huhuh.

Begitulah yang aku rasa, bila anak selalu bersin2 selsema, demam dan batuk dan pernah juga sampai kena Nebulizer. Bukannya kami tak bersihkan rumah, malah sapu rumah, mop lantai dan macam2 lagi. Pagi buat semua tu , tau2 je petang berhabuk balik. Nak kata aku tinggal dikawasan kilang pun tak jugak. Tapi itu lah hakikaktnya, rumah kita mmg sering berhabuk, walau sekerap mana kita bersihkan. Nasib.

Jadi, aku tekad untuk buat sesuatu. Maka aku cuba produk yang direkomen oleh rakan aku, Penapis Udara LG Puricare 360°, Setelah aku survey2, jadi aku pun dapatkannya dengan pelan dan pakej yang berbaloi. Ada dua jenis penapis udara Lg ni, single booster dan dual booster. Aku pilih single booster. Jadi, kenapa aku dapatkannya?

1. Membersihkan Udara secara 360 darjah

Continue reading “Ketahui 4 Kelebihan Penapis Udara LG Puricare 360°”