Peti Sejuk LG Instaview Canggih, Knock Twice See Inside

Korang pernah tak buka peti sejuk secara spontan untuk tgk apa ada kat dalam? Pernah kan..

Korang pernah nampak tak tiba2 anak korang pun bukak pintu peti sejuk untuk tgk apa kat dalam tu? Hahaha..

kadang2 ni memang tabiat kita suka bebenau buka pintu peti sejuk untuk tgk apa yang ada kat dalam tu, padahal kita belum pun lagi stock up barang2 makanan dalam tu.

Kini aku nak cerita kat korang tentang peti sejuk yang canggih keluaran LG. ala, korang bukan tak tau LG ni satu syarikat antarabangsa yang banyak mengeluarkan produk2 yang canggih lain dari yang lain. Tak perlu la aku nak mention satu2 produk mereka.

Cuma kali ni aku nak cerita secara ringkas produk terbaru mereka, Peti Sejuk Instaview LG Knock Twice See Inside. Tp sebelum tu, sebelum aku cerita lebih lanjut, apa kata korang tgk dulu video Peti Sejuk LG kat bawah ni. Korang pasti teruja. hee

 

Amacam? Dah tgk video tu. Canggih kan.

Peti Sejuk Instaview ni didatangkan dengan fungsi – fungsi berikut:-

 

Knock Twice See Inside

Dilengkapi dengan Multi Door 4 pintu, sememangnya ia dapat menjimatkan electrik kerana setiap pintu mempunyai ruang atau compartment khas. Tidak seperti peti sejuk konvensional yang hanya mempunyai 1 atau dua pintu. Multi door ni bagus kerana suhu sejuk dapat dikawal secara optima kerana ianya tidak memerlukan kuasa yang banyak untuk menyejukkannya jika hanya salah satu pintu itu dibuka,

Menariknya, terdapat 1 pintu yang membolehkan kita lihat kandungan didalam peti sejuk hanya dengan mengetuk cermin pintu sebanyak 2 kali. Awesome.

 

 

Slim space ice maker

Di salah satu pintu juga dilengkapi dengan pembuat ais yang compact dam slim.  Malah diluar bahagian pintu luat pula mempunyai dispenser display yang akan mengeluarkan air batu atau air sejuk bila ditekan. 

 

Ruangan Dalaman

Yang ni pun penting juga. Bagi peti sejuk ni, memandangkan ada 4 pintu, bermaksud lebih banyak ruang yang disediakan untuk menyimpan makanan tu. Yang paling menarik ialah terdapat rak mudah alih dan juga compartment extra didalamnya.

Pure N Fresh

Bagaimana pula dengan peti sejuk yang berbau? Ada org paling pantang peti sejuk yang berbau. Yela, ada macam2 makanan dalam tu dan sudah semestinya ia akan membuatkan peti sejuk tu berbau. Ada sampai beli penyerap bau semata2 untuk membuang bau dalam peti sejuk tu. Namun, ianya perlu kerap ditukar. 

Manakala peti sejuk LG Instaview ni pula mempunyai sistem penapis bau yang pasti akan membuatkan makanan didalam nampak segar. Dilengkapi dengan sistem penapis bau Pure N Fresh, kuasa kipasnya mampu menyedut udara mengurang bau2 yang tak diingini tu.

 

Inverter 10-year Warranty

Bagaimana compressornya? Ianya berteknologi jimat tenaga elektrik dengan waranty 10 tahun. Simple.

 

Smart ThinQ

Pada aku inilah yang paling menarik, dilengkapi dengan teknologi smart ThinQ yang membolehkan kita diagnose dan control suhu menggunakan telefon pintar, sejajar dengan kemajuan teknologi pada masa ini. Jadi segala2nya adalah dihujung jari.

Nak cek suhu? Nak adjust suhu? Malah kalau terlupa tutup pintu peti sejuk atau pintu peti sejuk tak rapat juga akan boleh kita ketahui apabila telefon akan memberikan bunyi amaran.

 

Peti sejuk ini telah masuk di pasaran Malaysia dan kini yang menariknya, akan boleh didapati dengan harga RM7,999-00. Atau boleh klik link ni utk lihat harga terkini KLIK SINI

 

Disamping itu, boleh cek juga posting aku berkenaan dengan penapis air LG dan penapis udara ni. Check it out.